Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Bekleed een bakvorm met bakpapier en vet het in met olijfolie.
Smelt 125 gram boter in een pannetje. De rest v/d boter heb je straks nodig voor de vulling.
Mix de bloem met het bakpoeder, de kokosrasp en de kristalsuiker.
Meng hier de boter goed door en kneed het kort tot het een korrelig deeg is.
Druk het deegmengsel tegen de bodem van het bakblik. Gebruik hiervoor de bolle kant van een lepel. Zet dit 12 minuten in de oven.
Smelt de overige 100 gram boter in een pannetje. Voeg hier de basterdsuiker aan toe en laat deze op laag vuur smelten.
Voeg de gecondenseerde melk, het vanille aroma en de maple syrup toe aan het pannetje. Verwarm dit samen op middelhoog vuur maar laat het niet koken, ongeveer 6-8 minuten.
Laat de bodem iets afkoelen alvorens je de karamel vulling erover uitgiet. Zet de bodem met karamel vulling gedurende 10 minuten midden in de oven. Het geheel moet volledig afgekoeld zijn voor je de laatste stappen kunt voltooien.
Smelt de chocolade au-bain-marie of in de magnetron. Giet de chocolade over de karamel uit en zorg dat de caramel overal bedekt is met chocolade.
Bestrooi de laag chocolade met grove zeezout vlokken.