Ga terug

Rabarber Crumble

Zoetzure rabarber in combinatie met warm deeg maakt de ultieme comfortfood combinatie.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 30 min
Gang dessert, Nagerecht, Ontbijt
Keuken nederlands
Porties 8 porties

Ingrediƫnten
  

  • 700 gram gesneden rabarber
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 50 ml water
  • 100 gram kristalsuiker
  • 100 gram rietsuiker
  • 100 gram bloem
  • 100 gram boter koude blokjes
  • 1 kaneelstokje

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht+grill).
  • Mix de rietsuiker met de bloem en de boter. Meng het tot een kruimelig deeg en zet terug in de koelkast.
  • Kook in een pan de rabarber met het water, het vanille aroma, kristalsuiker en het kaneelstokje.
  • Laat dit 10-15 minuten staan op middelzacht vuur met de deksel op de pan tot het de textuur heeft van jam. Teveel vocht? Giet dit af en bewaar voor in de yoghurt.
  • Mix de rietsuiker en het bloem door elkaar en vermeng vervolgens met de koude boter.
  • Kneed het deeg met je handen en verkruimel het.
  • Giet de rabarber in een ovenschaal en dek het af met het deegmengsel.
  • Bak het af in de oven op 12-15 minuten.
Trefwoord crumble, nagerecht, ontbijt, rabarber, rabarbercrumble, rabarberseizoen, toetje