NagerechtOntbijtRecepten

Wentelteefjes met Balsamico aardbeien

Als je als kerel nou gigantisch indruk wilt maken op een dame, dan zijn deze wentelteefjes echt een aanrader. Dit is de weg naar een vrouw haar hart!

Wentelteefjes met balsamico aardbeien

Hollandse klassieker in een modern jasje.
Totale tijd 15 min
Gang dessert, Ontbijt
Keuken hollands, nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 4 eetlepels mascarpone
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 ei
  • 175 ml melk
  • 1 theelepel kaneel
  • 4 sneetjes briochebrood
  • 10 aardbeien
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • roomboter

Instructies
 

  • Snijd de aardbeien in partjes. Mix de balsamico azijn met de helft van de vanille suiker. Marineer de aardbeien in het vocht.
  • Klop de mascarpone met 2 eetlepels vanille suiker romig en zet weg in de koelkast.
  • Klop het ei en de melk samen los. Roer de kaneel erdoor.
  • Snijd 4 dikke plakken briochebrood. Haal de sneetjes door het ei mengsel.
  • Zet de koekenpan op het vuur en smelt er een klont boter in. Bak de brioche om en om goudbruin in de pan.
  • Serveer de wentelteefjes met de mascarpone en de balsamico aardbeien.
Trefwoord aardbeien, Frans dessert, hollandse klassieker, zoet ontbijt
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept