OntbijtReceptenTussendoortjes

Walnoten Cake

Nu is het bakken van taart en cake niet mijn ding maar wanneer je 4 kilo walnoten van je schoonmoeder krijgt word je al snel creatief. Tosti met brie is een van mijn favoriete werk lunches, dus die ik veelvuldig voorbij gekomen de afgelopen dagen. Zie hier ook eens een baksel, deze zijn vrij uniek in mijn kook-avontuur. Bakken is precisie werk en dat is iets wat niet aan mij besteed is. Ik ben van de improvisatie, scheutje dit, snufje dat en ga zo maar door.

Walnoten cake

Makkelijke, zeer voedzame cake.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 35 min
Gang Tussendoortje
Porties 10 porties

IngrediΓ«nten
  

  • 140 gram walnoten gepeld uiteraard
  • 2 eetlepels honing
  • 2 druppels vanille extract
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 3 eieren

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  • Vermaal 130 gram walnoten fijn in de keukenmachine of blender.
  • Eieren scheiden en dooiers mengen met honing en bakpoeder.
  • Klop de eiwitten schuimig en zet apart.
  • Mix het walnoten-meel met het dooier mengsel.
  • Schep de eiwitten door het deegmengsel.
  • Voeg overige walnoten toe aan beslag en giet in een cakeblik.
  • Bak 20-25 minuten gaar in de oven.
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept