Den HaagRestaurants

Vincenzo’s

Pizza was vroeger echt mijn grootste vijand. Pizza heeft jarenlang op mijn ‘verboden lijst’ gestaan tijdens mijn eetstoornis. Tegenwoordig kan ik er echt intens van genieten. Het is zelfs zo erg dat ik samen met mijn vriend ben begonnen met het testen van de lekkerste pizza’s in Den Haag. Dus vergeet Domino’s, NewYorkPizza of Dr. Oetker, in dit lijstje vind je echt lekkere pizza’s zoals mama ze vroeger maakte. Nou ja, niet míjn moeder dus want ik ben net zo Italiaans als de visboer op de hoek.

De gasten achter Vincenzo’s zijn geniaal. Deze boys hebben het echt uitgevonden want man oh man, wat zou ik graag naast ze willen wonen of familie van ze zijn. Sinds een paar maanden hebben ze naast hun twee mooie zaken op de Prins Hendrikstraat, nu ook een pizzeria geopend op de Willem de Zwijgerlaan.

Mijn eerste kennismaking met Vincenzo’s was toen ik gereserveerd had zo dacht ik toen, om heerlijk te gaan eten bij de Osteria. ‘Little did I know’, dat ik gereserveerd had bij de pizzeria aan de overkant. Verwarring alom, dat begrijpt u. Tegenwoordig hoor je er niet eens meer bij in Den Haag, als je deze fout niet een keer (of 10) gemaakt hebt. Ongeacht bij welke Vincenco’s je gaat eten, ze maken je fan. Fan van de pizza’s, pasta’s, limoncello of heerlijke grappa’s. Had ik al gezegd dat ik fan ben (dat rijmt!).

Hierbij even een lijstje van gerechten die je zeker even moet proberen:

#1 Pizza Crudo e Tartufo. Truffel, truffel en nog eens truffel. Truffel in combinatie met heerlijk rauwe ham is wat de pizza de koningin onder de pizza’s maakt. Probeer zelf maar!

#2 Pizza Bresaola. Italiaanse vleeswaren zijn echt het lekkerste ooit, gewoon zo, uit het vuistje. Bresaola zit naar mijn idee in tussen carpaccio en rookvlees, ideale topping dus voor op een pizza.

#3 Zwaardvis met antiboise. De Osteria biedt heerlijke gerechten verschillend per seizoen. Dit voorgerecht is erg lekker maar mijn all-time favorite is nog steeds de papardelle die ik ooit had met wildstoof.

Bij Vincenco’s is er voor iedereen wel iets lekkers te bestellen. Vergeet als je ze een bezoek brengt ook hun creativiteit te gebruiken voor je aperitief. Verrassingen maken je dag een stuk leuker, zeker bij Vincenzo’s.

Joe joe!

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *