HoofdgerechtLunchRecepten

Vers Pasta Deeg

Vers gemaakt pasta deeg is echt ultiem geluk. Het maken hiervan, zit ‘m niet in de moeilijkheidsgraad maar vooral in het feit dat het nogal tijdrovend kan zijn. Waar je bij een zak gedroogde spaghetti binnen 12 minuten klaar bent, moet je voor vers pasta deeg iets langer uittrekken.

Ik heb menig vriend(in) hier thuis al van de kruk af zien glijden bij het proeven van mijn pasta alla vodka. Een recept dat bijna iedere smulpaap kan bekoren maar authentiek Italiaans is het zeker niet.

Een aantal zaken zijn bij het maken van verse pasta wel enorm belangrijk, dus let op!

1). Pasta machine. Je hebt een pasta machine nodig. Een handmatige of elektrische pastamachine is een múst want met alleen een deegroller red je het niet. Uiteraard heeft niet iedereen een KitchenAid met opzetstuk maar spierballen kweken door handmatig te draaien heeft ook wel wat.

2). ”00” bloem. Het gebruik van de juiste producten is essentieel, het komt de smaak en consistentie alleen maar ten goede. Ik gebruik vaak het merk ‘5 stagioni’ van de Hanos. De semola die je kunt kopen bij de reguliere supermarkten zijn niet mijn favoriet.

3). Olijfolie. Ook hier geldt, gebruik een product van goede kwaliteit. De pasta is de eenvoud zelve met maar 4 ingrediënten, dus een goede basis is alles.

Kaiserschmarrn

Coco van Alphen
Typisch Oostenrijks wintersport gerecht.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht, Nagerecht
Keuken Oostenrijks
Porties 2 porties

Ingrediënten
  

  • 2 eieren
  • 25 gram kristalsuiker
  • 50 gram bloem
  • 50 ml volle melk
  • poedersuiker
  • appelmoes
  • klont boter

Instructies
 

  • Scheid de dooiers van het eiwit. Doe ze in aparte bakjes.
  • Klop de eidooiers en suiker met een mixer luchtig en romig.
  • Zeef de bloem erboven en voeg de melk toe. Klop samen tot een glad beslag.
  • Klop de eiwitten stijf (zorg dat je kom vetvrij is). Spatel ze in delen door het beslag.
  • Verhit de boter in een koekenpan en op laag vuur en verdeel het hele beslag over de pan.
  • Bak op laag vuur, gedurende 3-4 minuten. Wanneer de pannenkoek nog nat aan de bovenkant is, Laat dan even garen met een deksel op de pan.
  • Snijd de pannenkoek in vieren en keer de delen om met een spatel.
  • Verdeel de kwarten in kleinere stukjes en 'roerbak' nog een minuut of 2.
  • Verdeel over twee borden en besproei ruim met poedersuiker. Een dot appelmoes erbij is een aanrader!
  • Lass es dir schmecken!
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept