LunchReceptenTussendoortjesVoorgerecht

Tomatentaart

Dit is eigenlijk niet mijn recept maar het recept van Laure. Laure is de meest lieve, Franse vrouw die ik ken. Haar recepten en kookkunsten hebben een speciaal plekje in mijn hart. Zo ook deze tomatentaart, die eigenlijk te simpel is om een recept voor uit te schrijven. Dit recept is met bladerdeeg maar je kunt dit uiteraard ook zelf maken.

Maar deze is zo lekker, die wil ik jullie niet onthouden. Hier komt ‘ie.

Tomaten taart

Tomaten in een heerlijk lichte uitvoering. Ideaal als lunch of voorgerecht.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Gang lunch, Voorgerecht
Keuken Frans
Porties 6 porties

IngrediΓ«nten
  

  • 6-8 tomaten
  • 1 pak bladerdeeg
  • 1 pot grof gemalen mosterd
  • 10 plakken jong belegen kaas
  • takjes verse tijm
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
  • Neem ongeveer 6-8 plakken bladerdeeg en laat ze ontdooien. Leg ze dakpansgewijs op elkaar zodat het één groot deeg vormt. Rol het dunner uit.
  • Vet een taartvorm in en rol het deeg uit over de bakvorm. Snijd overtollig deeg weg.
  • Bedek het deeg met een flinke laag mosterd en smeer uit met de bolle kant van een lepel.
  • Verdeel de kaas over de mosterd en zorg dat de mosterd geheel bedekt is. Rits de tijm en verdeel over de kaas.
  • Snijd de tomaten in plakken van ongeveer 1/2 cm en leg ze als dakpannen in de bakvorm. Begin buiten en werk naar binnen.
  • Rits nog wat verse tijm over de tomaten. Besprenkel de tomaten met olijfolie en zeezout vlokken.
  • Zet de taart gedurende 30 minuten, onderin de oven.
Trefwoord makkelijk recept, makkelijke maaltijd, quiche, quichedeeg, tomatenstoof, tomatentaart
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept