Bij mij komen gerechten altijd in fases. Zo heb ik maanden achtereen, elk weekend shakshuka gegeten. Maanden ervoor fluffy scrambled eggs met zalm uit m’n mouw weten te schudden. Daar weer voor, smikkelde ik wekelijks een aantal keren havermout pancakes naar binnen.
Een hele tijd geleden was mijn favoriete ontbijt een rijkgevulde smoothie bowl. Gezond, voedzaam, kleurrijk en bijzonder makkelijk te maken. Hoewel ik eventjes vergeten was hoe lekker dit juweeltje is, kwam ik gelukkig deze foto tegen en ‘influencte’ ik mijzelf tot de wederopstanding van dit smaakvolle ontbijt.

Smoothie bowl (rood fruit)
Een smaakvol, kleurrijk en voedzaam ontbijt voor jong en oud.
Equipment
- blender
IngrediΓ«nten
- 1 doosje zomerfruit bevroren
- 1 theelepel honing
- 1 1/2 glas warm water
- 1 eetlepel pindakaas
- 3 eetlepels granola
- 1 eetlepel moerbeien
- 1/2 banaan bevroren
- 1 banaan vers
- 1 theelepel zonnebloempitten
- 1 theelepel hazelnoten ongebrand
Instructies
- Mix het bevroren fruit met het glas water, de bevroren banaan en de honing in de blender.
- Voeg eventueel meer water toe wanneer je het smoothie mengsel vloeibaarder wenst.
- Verdeel het smoothie mengsel over 2 kommen.
- Snijd de verse banaan in plakjes en verdeel over de 2 kommen.
- Top af met de granola, moerbeien, zonnebloempitten, de hazelnoten en de pindakaas.
- Tip van Flip! Zin in meer toppings? Ga je goddelijke gang!