HoofdgerechtLunchOntbijtRecepten

Shakshuka

Shakshuka is denk ik een van mijn meest gegeten ontbijtjes op dit moment. De volle, warme smaak van de tomaat met de verschillende kruiden in dit stoofpotje zijn een heerlijke start van je dag. Omdat ik lekkere smeuïge eieren met een lopende dooier, het allerlekkerst vind, is dit recept een twist op de klassieke shakshuka. In plaats van de eieren te laten garen in het tomatenvocht, pocheer ik ze apart. Een beetje smokkelen mag wel toch?!

Tip van Flip! Gebruik alsjeblieft goede kwaliteit tomaten in blik want dit is echt een wereld van verschil in smaak. Geloof je mij niet? Probeer het eens uit en maak eens 2 versies, één met ‘goedkope’ tomaten en de ander met tomaten van Mutti. Gebruik ook mijn shakshuka kruidenmix voor gegarandeerd succes.

Shakshuka

Shakshuka is een heerlijk van origine Oosters stoof gerecht. Fantastisch als ontbijt, lunch of avondmaaltijd.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht, lunch, Ontbijt
Keuken Oosters
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 4 eieren verse
  • 1 blik tomatenblokjes Mutti
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 stuk zoete puntpaprika
  • 1 eetlepel Shakshuka kruidenmix
  • verse basilicum
  • 1 ui gesnipperd
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan en fruit de ui hierin aan.
  • Voeg de Shakshuka kruidenmix toe aan de pan en laat aromatiseren met de ui.
  • Snijd de puntenpaprika in blokjes en bak een aantal minuten mee in het kruidenmengsel.
  • Voeg de tomaten uit blik toe en breng zachtjes aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. Laat 15 minuten sudderen.
  • Breng water aan de kook in een steelpan.
  • Scheur 4 stuks vershoudfolie af en besmeer 1 kant met zonnebloemolie. Vouw de folies (individueel) in een glas met de geoliede kant naar boven.
  • Breek in elk stuk folie, een enkel ei. Draai de folies als zakjes dicht met zo min mogelijk lucht erbij.
  • Laat de zakjes met ei zakken in het kokende water en kook ze 3 minuten. Laat ze in de zakjes schrikken met koud water.
  • Verdeel de Shakshuka over de borden. Verdeel de verse basilicum over de borden.
  • Ontdoe de eieren van hun plastic jasje en verdeel over de borden. Maak af met wat peper en een goede scheut olijfolie.
Trefwoord ontbijt, oosters ontbijt, shakshuka, stoofgerecht, tomatenstoof
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept