OntbijtRecepten

Scrambled eggs – perfectie

Bij scrambled eggs moet ik altijd denken aan onze hotel-bezoekjes als gezin vroeger. Dan at ik eindeloos veel boterhammen met roerei en gerookte zalm. Wat een feestje was dat. Later kwam ik erachter dat het maken van goede, fluffy scrambled eggs helemaal niet zo vanzelfsprekend was. Mijn zoektocht naar de perfecte uitvoering leidde mij naar Gordon Ramsay. Volgend recept is een twist op dat van Gordon maar dan makkelijker!

Scrambled eggs – perfectie

Eggs baveuse. Zo romig als eieren horen te zijn.
Gang Ontbijt
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 6 eieren
  • 25 gram boter
  • peper
  • zout

Optioneel:

  • 125 gram gerookte zalm
  • 1 takje bieslook
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder

Instructies
 

  • Zet een koekenpan aan op laag vuur. Breek de eieren in de pan en voeg de blokjes boter toe. Blijf de eieren rustig doorroeren op middelhoog vuur totdat ze beginnen te koken.
  • Haal de pan direct van het vuur maar blijf de eieren doorroeren. Doe dit ongeveer een halve minuut.
  • Zet de pan weer even terug op het vuur als de eieren nog iets te nat zijn.
  • Voeg de zalmblokjes toe als je dat wilt.
  • De eieren zijn nu eigenlijk al klaar. De eieren moeten één geheel vormen maar wel nog zacht en romig zijn.
  • Maak de eieren af met verse peper en wellicht wat bieslook of paprikapoeder en een ruime scheut olijfolie.
Trefwoord ontbijt, roerei, scrambled eggs
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept