OntbijtRecepten

Scrambled Eggs – Gordon Ramsay

Mocht je een keer indruk willen maken op bij het Paas-ontbijt of bij je nieuwe crush, dan zou ik zeker deze versie van roerei eens proberen. Stiekem heb ik het recept gejat van Gordon Ramsay en mijn eigen twist eraan gegeven.

Wat heb je nodig?

Recept voor 2 personen.

  • 6 verse eieren
  • 25 gram boter (in blokjes)
  • 1 el crème fraîche

Optioneel:

  • 125 gram gerookte zalm
  • takje bieslook

Hoe dan?

  1. Breek de eieren in de pan en voeg de blokjes boter toe.
  2. Blijf de eieren rustig doorroeren op middelhoog vuur totdat ze beginnen te koken.
  3. Haal de pan van het vuur maar blijf de eieren doorroeren. Doe dit ongeveer een halve minuut.
  4. Zet de pan weer heel even terug op het vuur tot ze iets vaster beginnen te worden. Verwijder wederom de pan van het vuur en voeg nu de crème fraîche toe aan het geheel.
  5. Roer ook deze goed door de eieren terwijl je de pan weer op het vuur zet.
  6. Voeg ook nu de zalmblokjes toe als je dat wilt.
    De eieren zijn kort daarna al klaar als ze één geheel vormen maar wel nog zacht zijn. Maak de eieren af met verse peper en wellicht wat bieslook.
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *