HoofdgerechtRecepten

Saffraan Risotto

Wat heb ik toch een liefde voor risotto. Risotto in alle soorten, maten, geuren en kleuren, ik stop er met gemak m’n giechel mee vol. Hier eentje die er met gemak indruk maakt op je nieuwe liefde of om lekker in je eentje op te peuzelen. Risotto Milanese van origine, krijgt haar gouden gloed van de saffraan. Risotto leer je pas echt goed maken door het oneindig vaak te proeven. Vergeet niet, tijdens het koken de korrel te testen op gaarheid. Succes!

Saffraan Risotto

Romige Risotto Milanese. Risotto met saffraan
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 50 min
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gram risotto rijst
  • 100 ml wijn
  • 50 gram Parmezaanse rijst
  • 1 busje saffraan
  • 2 stuks bouillonblokjes
  • olijfolie
  • 15 gram roomboter
  • zout
  • peper

Optioneel

  • cherry tomaten uit de oven
  • 150 gram uitgebakken ontbijtspek

Instructies
 

  • Vul een steelpan met 1 liter water en los de bouillonblokjes erin op. Voeg de saffraan toe aan de bouillon.
  • Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Fruit ze aan in een pan met dikke bodem.
  • Voeg de risotto rijst toe, bak mee tot de korrel glazig is. Blus af met witte wijn.
  • Voeg nu met kleine hoeveelheden bouillon toe aan de rijst. Doe dit tot de korrel gaar is. Dit duurt ongeveer 30-40 minuten.
  • Proef de korrel van je risotto eens goed. De crunch moet van de korrel af zijn maar hij moet wel stevig en romig aanvoelen. Voeg een klont roomboter toe en laat deze versmelten in het gerecht.
  • Voeg de gerapste kaas toe aan je risotto en zet het vuur uit. Vouw de kaas door je risotto heen tot deze volledig is opgenomen.
  • Voeg peper en zout toe naar smaak. Doe dit ná het toevoegen van de kaas. Verdeel de risotto over de borden en dresseer met de tomaten en/of het krokant gebakken spek.
Trefwoord italiaanse keuken, risotto, risotto milanese, saffraan risotto
Tags:

Eén reactie

  1. Ziet er goed uit? Coco,en recept is top en uitleg prima ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept