HoofdgerechtRecepten

Rode Risotto

Risotto! Comfort food op z’n best!
De eerste keer dat ik risotto maakte, heb ik een standaard receptje van internet geplukt! Hier moest tot mijn verbazing bijna een halve jungle aan paddestoelen in, heftig! Oesterzwammen, bospaddestoelen, eekhoorntjesbrood en gedroogde porcini waren de variëteiten die deze risotto tot een succes maakte.


Nu is het voor mijn vrienden geen geheim dat ik wel van een wijntje houd. Of de wijn dan wit of rood is maakt over het algemeen niet heel veel uit, ik heb voornamelijk zo mijn voorkeuren voor druivensoorten. Wat ik aan wijn heel mooi vind is dat je er heel erg goed mee kunt koken. Ik heb  daarom in de afgelopen maanden met een aantal verschillende recepten als basis, voornamelijk geëxperimenteerd met rode wijn. Hieruit is een samengesteld gerecht uit voort gekomen, namelijk rode wijn risotto met bistecca tagliata. Ik neem je hieronder mee in hoe je deze risotto zelf op tafel kunt toveren!

Wijn in de risotto en wijn bij de risotto. Ultieme combinatie! Wees trouwens niet bang, deze risotto kan iedereen maken! Zelfs de uitgerangeerde fastfood-keten medewerker die alleen maar hamburgers kan flippen is nog in staat om deze heerlijkheid in elkaar te flansen!

Bieten Risotto

Rode risotto. Risotto met aardse bieten die transformeren tot zoete en diepe smaak niveau's.
Totale tijd 1 uur 25 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 teen knoflook
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 40 gram pancetta
  • 20 gram boter
  • 150 gram geraspte bieten
  • 2 eetlepel Balsamico azijn
  • 60 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 80 ml Tempranillo/Rioja
  • 600 ml hete bouillon
  • 150 gram risotto rijst

Tip van Flip:

  • rucola
  • Parmezaanse kaas geraspt
  • biefstuk

Instructies
 

  • Snijd de uien in halve ringen en pers de knoflook.
  • Snijd de pancetta in fijne stukjes. Verhit de boter in de pan en bak de pancetta tot licht krokant.
  • Voeg de knoflook en uit toe aan de pan. Laat 1 minuut meebakken. Voeg de bieten toe en blus af met balsamico azijn. Draai het vuur laag en bak ongeveer 8 minuten mee.
  • Voeg de risotto rijst toe aan de pan en bak de rijst mee tot de korrel glazig is.
  • Draai het vuur iets hoger en blus het geheel af met de wijn. Pas als de wijn bijna volledig is opgenomen door de rijst voeg je bouillon toe. Roer voorzichtig tot het vocht is opgenomen.
  • Voeg kleine hoeveelheden bouillon toe, tot de korrel beetgaar is.
  • Haal de pan van het buur en laat de risotto even een moment rusten. Voeg een ruime klont boter en de Parmezaanse kaas toe en roer het er voorzichtig doorheen.
  • Doe de deksel op de pan en laat nog 1 minuut staan. Verdeel over de borden en top af met wat rucola en parmezaanse kaas.
Trefwoord biefstuk, bietenrisotto, hoofdgerecht, italiaans hoofdgerecht, italiaanse klassieker, risotto, rode risotto

Tadaá! Klaar is Kees! Schep de risotto nog wat om en verdeel over de borden. Leg er een bosje rucola op en top het af met wat Parmezaanse kaas!
Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept