Dit was de eerste keer dat ik mee deed aan de #swiepswoepswap van Mandy. Mandy (@Mandyandmore) heeft dit fantastische concept ooit bedacht en inmiddels is het een aardig bekende gebeurtenis onder bekende en minder bekende foodbloggers.
Eens in de zoveel tijd kun je je opgeven voor deze kook uitdaging. De bedoeling is dat je een gerecht kookt van een door Mandy toegewezen mede-foodie. Het is uiteraard je eigen vrije keuze of je dit recept tot op de letter naleeft of er een eigen draai aangeeft. Emma van Em’s Real Food was mijn #swiepswoepswap van de maand juni. Cake is niet echt mijn ding, dus husselde ik de stappen wat door elkaar en tadaa! Crumble dus, met rabarber en kokosyoghurt, als ontbijt, tussendoor of toet!

Rabarber Crumble
Ingrediënten
- 700 gram gesneden rabarber
- 1 theelepel vanille aroma
- 50 ml water
- 100 gram kristalsuiker
- 100 gram rietsuiker
- 100 gram bloem
- 100 gram boter koude blokjes
- 1 kaneelstokje
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht+grill).
- Mix de rietsuiker met de bloem en de boter. Meng het tot een kruimelig deeg en zet terug in de koelkast.
- Kook in een pan de rabarber met het water, het vanille aroma, kristalsuiker en het kaneelstokje.
- Laat dit 10-15 minuten staan op middelzacht vuur met de deksel op de pan tot het de textuur heeft van jam. Teveel vocht? Giet dit af en bewaar voor in de yoghurt.
- Mix de rietsuiker en het bloem door elkaar en vermeng vervolgens met de koude boter.
- Kneed het deeg met je handen en verkruimel het.
- Giet de rabarber in een ovenschaal en dek het af met het deegmengsel.
- Bak het af in de oven op 12-15 minuten.