Simpeler dan dit wordt het bijna niet. Ik kan minuten vol ouwehoeren over de geschiedenis van dit recept. Welke overheerlijke combinaties er goed bij passen maar dat hoeft allemaal niet. Dit recept heb ik van een van origine Franse dame die kookt met haar ogen dicht. De tomatentaart is ook haar creatie.

Quiche deeg
Makkelijk en snel recept voor deeg voor hartige taarten. Ideaal voor de tomatentaart.
Equipment
- deegroller
- bonen om blind te bakken
Ingrediënten
- 250 gram bloem
- 1/2 glas olijfolie
- 1/2 glas water
- 1 snufje zout
Instructies
- Mix de bloem met het water en het zout.
- Kneef de olijfolie erdoor en kneed het geheel tot een soepel deeg. Trek hier 10-12 minuten voor uit.
- Pak het deeg in, in vershoudfolie en laat het 10 minuten rusten op het aanrecht.
- Rol het deel dun uit en druk in een bakvorm. Bak het geheel blind gedurende 10 minuten op 200 graden (hetelucht).
Foto by Anshu A