LunchReceptenVoorgerecht

Pittige Wortelsoep

Als je in no-time, lekker veel groenten naar binnen wilt jassen moet je dit recept proberen. Daarnaast is deze soep, makkelijk en snel te maken na een lange dag werken en hij is nog vegetarisch ook!

Tip van flip!
Klop wat crème fraîche los met wat melk en paprikapoeder. Voeg een ruime lepel toe aan elke kom soep.

Óf voeg een goede portie blauwe kaas toe aan elke kom.

Pittige Wortelsoep

Pittige wortelsoep voor koude dagen.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Gang lunch, Voorgerecht
Keuken Asian
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram geschrapte worteltjes
  • 4 cm verse gember
  • 2 stuks sjalot
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 2 stuks bouillonblokjes
  • 750 ml water
  • olijfolie
  • 1 teen knoflook

Instructies
 

  • Snipper de sjalot. Schil de gember en snijd fijn, doe hetzelfde met de knoflook.
  • Verhit in een soeppan de olijfolie en fruit hierin de sjalot, knoflook en gember. Doe dit tot de ui glazig is en kijk uit dat de knoflook niet verbrand.
  • Bak de sambal kort mee zodat de aroma's goed vrijkomen.
  • Voeg het water toe, verkruimel hierin de bouillonblokjes en breng het geheel aan de kook.
  • Voeg de worteltjes toe. Laat het geheel ongeveer 15 minuten koken.
  • Pureer alles tot een romige massa. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Trefwoord gezonde maaltijd, gezonde soep, pikant, soep, wortelsoep
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept