HoofdgerechtReceptenSauzen

Pasta Pesto Cavolo Nero

Pesto kenden we vroeger (een jaar of tien geleden) alleen maar met als hoofd ingrediรซnten basilicum, Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Inmiddels is iedereen parttime foodie en experimenteren we er op los.

Het liefst zou ik elke dag pasta eten met lekker veel saus, druipend van de olijfolie. Maar aangezien ik ook graag in strakke jurkjes pas en de kleding in mijn uitpuilende kast graag nuttig gebruik, beperk ik dat tot een aantal keer per week.

Een twist op de standaard pesto met een Italiaanse versie van onze Hollandse boerenkool. Cavolo Nero heeft ook de bijnaam Dinosaurus kool. Dit uiteraard, vanwege de gelijkenis die het blad heeft met de huid van een Dinosaurus.

Pasta Pesto Cavolo Nero

Coco van Alphen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 35 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4

Equipment

  • Keukenmachine

Ingrediรซnten
  

  • 300 gram Cavolo Nero
  • 70 gram pijnboompitten
  • 80 ml olijfolie extra vierge
  • 2 tenen knoflook
  • 100 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • peper en zout
  • 350 gram pasta gedroogd
  • 6 blaadjes basilicum

Instructies
 

  • Was de bladeren van de Cavolo Nero en maak ze zandvrij. Scheur ze in kleinere stukken.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan met goede anti aanbaklaag.
  • Mix de Cavolo, de pijnboompitten, 1 teen knoflook en de kaas in de keukenmachine
  • Giet er langzaam 75 ml olijfolie bij in kleine hoeveelheden.
  • Mix tot een romige substantie. Voeg eventueel meer olijfolie toe.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Kook in ruim water met zout de pasta al dente.
  • Giet de pasta af maar bewaar 1 koffiekop kookvocht.
  • Voeg 5 ml olijfolie toe aan de gekookte pasta en mix.
  • Meng ruime hoeveelheid pesto door de pasta en serveer in diepe borden.
  • Garneer met pijnboompitten, kaas en basilicumblaadjes.
Trefwoord cavolo nero, makkelijke maaltijd, pasta pesto

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept