HoofdgerechtReceptenSauzen

Pasta alla Vodka

Pasta is wat mij betreft echt hét ultieme comfort food. Wat een feestje dat er in de supermarkt zo intens veel soorten gedroogde pasta te verkrijgen zijn nu. Waar we vroeger keuze hadden uit spaghetti, penne en macaroni, heb je nu meters schappen met variaties. Ook in het koelschap is nu volop verse pasta te krijgen. Al schijnt deze ‘verse’ pasta door de Italianen als heiligschennis gezien te worden. Deze pasta alla vodka is dat stiekem ook.

Dit recept kan ook gezien worden als belediging want het is allesbehalve authentiek Italiaans. Toch hoop ik dat de ‘foodies’ onder ons met Italiaanse roots, dit recept uitproberen en volledig omarmen? Wil je echt indruk maken, fabriceer de pasta dan ook zelf met dit recept.

Pasta alla Vodka

Coco van Alphen
Comfort food op en top. Romige tomaten en een vleugje vodka maken een verrassende smaak combinatie.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 tenen knoflook
  • 80 gram Pancetta
  • 50 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 200 gram pasta
  • 1 theelepels chilivlokken
  • 2 eetlepes olijfolie
  • 3 takjes basilicum vers
  • 1 blik tomatenblokjes tip! Mutti
  • 4 theelepels vodka
  • 2 eetlepels peterselie
  • 200 milliliter kookroom
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Snijd de Pancetta in stukjes en bak krokant in de pan in de olijfolie..
  • Voeg de fijngesneden knoflook en de basilicum aan toe aan de pan.
  • Draai het vuur uit en giet de vodka in de pan. Laat reduceren.
  • Draai het vuur weer open naar medium hoogte en voeg de tomatenblokjes aan de pan toe.
  • Maak op smaak met peper en zout.
  • Zet een pan met ruim water en zout op en breng aan de kook. Kook pasta hierin beetgaar.
  • Laat het geheel inkoken tot dikke saus. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten.
  • Giet de kook room aan de tomaten saus toe en laat nog 3-5 minuten zacht pruttelen.
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Giet de pasta af en bewaar een half glaasje kookvocht. Voeg 2 eetlepels kookvocht toe aan de tomaten saus.
  • Meng de saus door de pasta en dien op.
  • Strooi de fijngesneden peterselie en de geraspte kaas over de pasta. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept