Food for thought

Op Kamp

Persoonlijke visie.

Op kamp met Albert Heijn, wat een feest! Wat vind ik het heerlijk om bezig te zijn met wat mensen écht voelen, denken en verlangen. Diepzinnige gesprekken voeren, samen tot de kern komen. Praten over bewustwording en zelf-realisatie. Ik neem je mee op mijn zoektocht naar mijn persoonlijke visie, maar je kunt zelf ook meeschrijven met de opdrachten die ik stap voor stap uitleg.

Hoe kom ik er nou bij om zo’n intensief coachingstraject te starten? Het zit zo, Albert Heijn (Ja! Daar werk ik.) organiseert vrij regelmatig activiteiten vanuit de visie op goed werkgeverschap. Ik ga daar dus gigantisch lekker op, want zet mij met een clubje mensen in een hutje op de hei, met een paar levensvragen om te beantwoorden en ik ben een gelukkig meisje.

Dus ging ik in de zomer van 2018, op de Veluwe met collega’s, afkomstig uit heel Nederlands een intensief tweedaags, coaching-programma in.

Twee dagen babbelen over je eigen ontwikkeling en je doel in het leven. Ik krijg al weke knieën als ik er alleen al aan denk.

Het is voor mij alsof je een kleuter in een speelgoedwinkel zet en zegt dat alles gratis is!

De zoektocht naar mijn persoonlijke visie bestaat uit vier onderdelen. Door middel van specifieke oefeningen, vragen van andere groepsleden en opdrachten, formuleer je deze visie, om vervolgens te blijven bijschaven en te herformuleren. De reis naar je eigen kern van zijn kan van start!

Deel 1.

We starten met het definiëren van je eigen kernwaarden. Stel jezelf eens de volgende vraag. ”Waar sta ik voor?”  Nou waar kom je op uit? In mijn geval zijn het de volgende drie begrippen.

 • Liefde 
 • Levenslust
 • Welwillendheid

Op dit moment in mijn leven is mijn ‘zijn’ te vangen in bovenstaande waarden. Vanuit deze waarden neem ik beslissingen en vaar ik mijn koers. Wat zijn jouw kernwaarden?

Sinds ik deze drijfveren duidelijk geformuleerd heb, vind ik meer berusting in de beslissingen die ik neem.

Deel 2.

In het volgende onderdeel was het doel, je kernkwaliteiten te benoemen. Dit kan vrij gemakkelijk, aan de hand van de vraag: Waar ben ik goed in? Echter is het vinden van antwoorden op deze vraag niet voor iedereen even makkelijk. Voor mijzelf is het in ieder geval een hele uitdaging om dit te beschrijven, daarom mochten we hulp inschakelen. Bel tien personen in je omgeving op en stel ze 1 vraag! Waar vind jij mij extreem goed in?”

Om deze opdracht te voltooien, moest ik heel wat drempels over. Het voelde voor mij als doelbewust vissen naar complimenten. De mensen die ik belde waren vrienden, collega’s en leidinggevenden en zij vinden mij extreem goed in de volgende 3 zaken.

 • Kwetsbaarheid tonen + inzetten
 • Enthousiasmeren
 • Communiceren

Mijn omgeving vindt mij een energieke persoonlijkheid die door middel van open communicatie mensen weet te enthousiasmeren en daarbij niet schroom om mijn eigen kwetsbaarheid te tonen en te gebruiken.

Deel 3.

Na deze mooie inzichten weet je nu eigenlijk vanuit welke overtuigingen en gedachten je keuzes maakt en welke kwaliteiten je uitdraagt die bij die bij de waarden aansluiten.

In het volgende deel gaan we op zoek naar welke dromen je hebt. We kunnen namelijk wel een manier van reizen definiëren maar het is ook prettig om te weten op welke plekken je gaat stoppen om bij je uiteindelijke doel te komen.

Die dromen schrijf je op in de vorm van een Bucket List. Hierbij mijn top 5.

Mijn Bucket List;

 • (Creatief) Schrijven
 • Coachen/Inspireren om mensen te helpen
 • Reizen
 • Koken
 • Master-opleiding volgen

Zoals je ziet staan er op deze lijst geen vakantie-bestemmingen, restaurants of nieuwste iPhone. Reden hiervoor is dat we in deze reis naar jouw persoonlijke visie toewerken naar een doel, het hogere doel van jouw leven.

Om daar te komen is het goed om te beschrijven welke hoofdstukken je graag wilt schrijven om het boek dat jouw leven is te schrijven.

Deel 4.

Alle voorafgaande onderdelen leiden uiteindelijk tot de vraag waarvoor jij ‘s ochtends je bed uitrolt. ”Waarom besta ik?”

Dit is denk ik wel de moeilijkste en tegelijk de makkelijkste vraag van alle vier de onderdelen. Alleen een allesomvattend antwoord formuleren is zo makkelijk nog niet.

Mijn reden om ‘s ochtends m’n bed uit te komen is zodat ik mensen de beste versie van zichzelf kan laten door de beste versie van mezelf te zijn.

Conclusie.
Bovenstaand verhaal heeft zich uitgespreid over twee dagen, veel opgeleverd en is een ervaring met een gouden randje.

Welke acties hier uit gaan komen voor mijn liefde voor koken en schrijven ga ik ondervinden. Dankjewel dat je de tijd hebt genomen om mijn ervaring mee te beleven.

Mocht je nou de behoefte hebben om te sparren, of heb je vragen naar aanleiding van dit artikel, neem gerust contact met mij op.

Liefs, Coco.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *