Food for thought

Ongeluk zit in een klein stoeprandje

2016 en 2017 zijn echt niet mijn jaren geweest! Ik heb 2016 al zeer knallend afgesloten door tijdens een ritje naar huis, op de motorkap van een taxi te gaan liggen. Is niet aan te raden kan ik je vertellen, tenzij je voor je plezier graag in een ambulance zit. Ik moet heel eerlijk bekennen dat dat niet tot één van mijn hobby’s behoort, en ik heb er veel, dat dan weer wel.

Laat ik terug gaan naar wat ik wilde vertellen, namelijk mijn niet al te vriendelijke ‘encounter’ met een stoeprandje ergens eind januari 2017. Ik was net weer een beetje opgeknapt na dat kusje met die taxi dus ik zat na een gezellig borrel avondje met vriendinnen op de fiets richting huis. Alles ging goed, totdat er ergens een Max Verstappen-wannabe vandaan kwam en mijn motoriek dat even niet goed kon incasseren. Dit resulteerde in een ‘face forward’ van mij, over m’n stuur, richting de stoeprand. Je zult het je bijna niet voor kunnen stellen, maar er zijn dus mensen die hun handen niet uitsteken bij een val. Misschien moet ik het anders zeggen, ik steek mijn handen pertinent niet uit wanneer ik val. Als ik zo terugkijk op mijn bewogen nog jonge leven, ben ik al erg ervaren in het vallen, in het uitsteken van mijn handen daarentegen iets minder! Jammer Co, niks geleerd.

Lag ik daar, met m’n kin, op de rand van de stoeprand (details!) met mijn fiets tussen m’n benen. Een jongeman had de val gezien en schoot ter hulp. Zijn reactie toen ik mijn hoofd naar hem toedraaide zal ik nooit vergeten. Ik heb nog nooit zo’n alleszeggende ‘Oeehh’ gehoord.

Enfin, ik wist dat het niet goed was en bracht mijn handen richting mijn kin, om daar vervolgens te voelen dat die kin nog wel vastzat aan de rest van mijn hoofd maar wel een paar centimeter verschoven was. De superman die mij te hulp schoot bood aan een ambulance te bellen, dit terwijl het Westeinde Ziekenhuis, zo’n 300 meter verderop was. Dus zo stoer als ik was, óf high vanwege de adrenaline, stelde ik voor dat áls hij nou mijn fiets zou nemen, dat ik mijn kaak dan vast zou houden. Vond hij wel een goed idee, dus daar gingen we met z’n tweeën.
Zo wandelden wij samen naar het ziekenhuis, kan mij niet voorstellen dat het heel gezellig geweest is, want praten ging niet echt. Maar eenmaal aangekomen bij het ziekenhuis, nam meneer de benen en ben ik met met kaak in de hand, richting de balie gewandeld. Alsof de heren het hadden afgesproken, want deze nachtwaker hier, reageerde na mij te hebben gezien, ook met ‘Oeehh‘.

Na wat onderzoekjes en de aankomst van mijn beste vriendinnetje in het ziekenhuis, hadden ze dan iets geconcludeerd wat ik zelf ook al wel wist; mijn kaak was gebroken!

Hallelujah!

Het hoge woord was eruit, maar pijnstilling zat er nog niet in! Met viervoudige kaakbreuk ben ik ‘s ochtends de operatietafel op gegaan en hebben ze alles weer aan elkaar geregen.

Lang verhaal kort, als je wilt afvallen, zou ik je adviseren je kaak te breken. Je bent in no-time 7 kilo kwijt, zonder enige moeite. Het nadeel is alleen wel dat met een kaak-fixatie je echt letterlijk niets, maar dan ook niets kunt eten. Ik kan je vertellen, alles gepureerd én door een rietje, dat is dus nog best wel een opgave als je zo’n vreetzak bent als ik.

Uiteindelijk na de operatie mocht ik naar huis met acht schroeven en een metertje ijzerdraad in m’n mond, waarmee mijn kaken zo’n 8 weken niet van elkaar zijn geweest. Een interessante tijd. Soep en chocomel waren mijn ontbijt, lunch en diner. Toch ben ik ondanks deze beperking, een aantal keren uit eten geweest.

Na een aantal weken mocht die ijzerhandel eruit en mocht ik rustig aan weer starten met echte maaltijden. Wellicht dat je mij na het lezen van dit stuk een klein beetje kent en dat rustig aan doen, niet mijn sterkste kant is. Mijn eerste maaltijd is de rode risotto geweest die terug te vinden is onder recepten. Heerlijk! Wat heb ik hier intens van genoten!

Inmiddels is de kaak hersteld en merk en zie je niks meer van mijn ongelukje. Gelukkig maar!

image-1-5

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *