HapjesReceptenVoorgerecht

Lollies van kwartel

Ik heb serieus dé léukste vriendinnen die er bestaan. Zij hebben mij namelijk vorig jaar een meer dan FoodbyCo-waardig cadeau gegeven voor mijn verjaardag. Ik heb een middag mogen koken onder begeleiding van Topchef Alain Caron! Wat was dit een feestje. In de blog berichten kun je lezen hoe deze middag was met bijbehorende foto’s.
Hieronder voor jullie één van de gerechten die we daar hebben klaargemaakt, en welke ik al een aantal keer als amuse heb laten proeven op feestjes en borrels. Een echte showstopper waar je zeker indruk mee maakt, al is het wel een gerecht voor de iets meer gevorderde thuiskok. Veel plezier met maken en smullen.

Lollies van kwartel

Borrelhapje voor als de Koning en de Koningin komen eten.
Totale tijd 45 min
Gang hapjes
Keuken Frans
Porties 8 porties

Ingrediënten
  

  • 4 sjalotten gesnipperd
  • 200 ml droge witte wijn
  • 50 gram koude boter
  • 50 ml room
  • 8 kwartelpootjes
  • 50 gram verschillende nootjes (pistache/cashew/macademia)
  • 4 eetlepels citroensap

Instructies
 

  • Verhit de wijn samen met de gesnipperde sjalot en kook tot ongeveer de helft in. Giet de vloeistof door een zeef en schenk het vocht terug in de pan.
  • Voeg room toe aan het vocht en kook het geheel wederom in tot de helft.
  • Snijd de koude boter in kleine blokjes. Klop deze door het mengsel van wijn en room. Voeg net zo lang boter toe, tot de saus goed dik is. Breng op smaak met peper en zout.
  • Hak de nootjes fijn en rooster in een droge pan.
  • De kwartelpootjes bevatten twee botten. Wanneer je de botjes beetpakt en in tegengestelde richting beweegt, breekt het gewricht. Verwijder het bovenbeen en maak het onderbeen goed schoon en vrij van vlees en vet.
  • Het vlees dat om het bovenbeen zat, vouw je terug om het pootje zodat er een soort lolly tevoorschijn komt.
  • Bak de pootjes om en om goudbruin in wat olijfolie.
  • Zorg dat de pootjes iets afgekoeld zijn als je het vlees door de saus rolt en vervolgens door de nootjes. Serveer lauwwarm.
Trefwoord borrelhapje, hapjes
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept