BijgerechtHapjesReceptenVoorgerecht

Klassieke Bruschetta

De Italiaanse keuken is fantastisch. Ik heb een deel van mijn hart in dat land liggen. Toen ik 11 jaar oud was gingen wij voor de eerste keer kamperen in Italië. Na jaren in Frankrijk rondgereisd te hebben met de tent gingen we nu met een caravan het grote avontuur opzoeken. Dat het een van de beste beslissingen is geweest van mijn ouders is wel duidelijk want zij gaan jaarlijks een keer of 3/4 terug naar dezelfde plek waar ze inmiddels een mini domein hebben gecreërd voor zichzelf.

Ook heb ik daar m’n beste vriendin ontmoet. Little did we know, back in the day dat het later zo zou lopen. De wereld ontdekken als puber in een veilige omgeving waar alles kon. We konden er overdag onze goddelijke gang gaan en ‘s avonds proeven van het volwassen leven met een discotheek en jongeren vanuit heel Europa.

Mijn ouders zijn dol op lekker eten en zo werd er veel meer geprobeerd dan alleen de standaard pizza. Mijn liefde voor tomaten stamt uit deze tijd, dat weet ik zeker. Ik heb nog nooit zo’n multi inzetbaar product gezien als tomaat. Zoet, hartig, gebakken, gekookt of rauw, tomaten zijn wat mij betreft echt onmisbaar in mijn keuken.

Lang verhaal kort, bruschetta is de tomaat op de meest pure manier. Smaakversterkers als knoflook en zout laten de kwaliteit van de tomaat spreken. Winter, zomer, BBQ of chique diner? Bruschetta kan áltijd! Hier mijn recept (uit de losse pols).

Klassieke Bruschetta

Coco van Alphen
Klassieke tomaten bruschetta om je vingers bij af te likken.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 45 min
Totale tijd 55 min
Gang hapjes, Voorgerecht
Keuken Italiaans
Porties 10 stuks

Ingrediënten
  

  • 4 teentjes knoflook
  • 1 ciabatta
  • 1 kilo tomaten goede kwaliteit
  • 15 gram basilicum
  • 2 eetlepels oregano gedroogd
  • 5 eetlepels olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Snijd de tomaten in kleine blokjes. Schep goed door en giet wat overtollig vocht af.
  • Voeg 1 eetlepel zout toe aan de tomaten. Proef en voeg nog meer toe wanneer nodig.
  • Meng de oregano en 2 fijngesneden tenen knoflook door de tomaten.
  • Voeg 4 eetlepels olijfolie toe en proef weer.
  • Pluk de basilicum blaadjes (niet fijn snijden alsjeblieft), en schep door de tomaten. Laat het geheel 30 minuten intrekken.
  • Snijd de ciabatta in sneetjes. Grill de sneetjes brood in een droge pan.
  • Pel de 2 overige tenen knoflook en smeer de gegrilde ciabatta ermee in,
  • Giet overtollig vocht uit de tomaten en proef nogmaals.
  • Verdeel de bruschetta mix over de ciabatta en aanvallen maar!
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept