HapjesRecepten

Kip S’moor Taco Cones

Ongeacht welke tijd ik ‘s avonds thuis kom, koken doe ik vaak redelijk uitgebreid. Je zult mij niet zo snel een magnetronmaaltijd zien eten. Zelfs als ik een tosti maak dan maak ik hier een feestje van!
Nu heb ik eerder deze week twee keukens samen laten komen. Namelijk de Indonesische keuken en de Mexicaanse keuken en wat een feestje is dat! Groot succes, al zeg ik het zelf, zelfs Robert (@dekokendekerel) heeft er met de maandelijkse #swiepswoepswap van MandyandMore zijn variant op gemaakt.

Kip S’moor Taco Cones

Ultieme mix van de Mexicaanse en Indische keuken met een eigentijdse twist.
Totale tijd 1 uur 30 min
Gang hapjes, hoofdgerecht, Hoofdgerecht
Keuken indonesisch, Mexicaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 8 taco cones
  • 300 gram kippendijen
  • 100 ml ketjap
  • 4 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 35 gram boter
  • 1/2 bouillonblokje
  • 1 kruidnagel
  • 1 theelepel nootmuskaat

Guacamole:

  • 1 avocado
  • 1 sjalot
  • 1/4 rode peper fijngesneden
  • 1 limoen
  • 1 teen knoflook
  • 1 tomaat
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Garnering:

  • 2 eetlepels sour cream
  • 10 stuks cherrytomaten
  • 2 stuks bosui
  • 8 blaadjes Chinese kool

Instructies
 

  • Mix voor de marinade, de ketjap, nootmuskaat, kruidnagel en rode peper in een kom.
  • Snijd de kippendijen in reepjes en marineer 30 minuten in het mengsel.
  • Ontpit de avocado en prak deze fijn. Snijd de knoflook, rode peper en sjalot fijn en mix door de avocado.
  • Snijd de tomaat in blokjes en voeg samen met rasp en sap van 1/2 limoen door de avocado. Breng op smaak met peper, zout en olijfolie.
  • Verhit olie in een pan en fruit de gesneden knoflook en ui hierin aan.
  • Bak de kip goudbruin in de pan en houdt het marinade vocht apart. Bak de tomaten mee met de kip.
  • Schenk het marinade vocht in de pan en voeg het bouillonblokje en de boter toe aan het geheel. Laat dit 1 uur inkoken tot het lekker stroperig is.

Time to plate:

  • Besmeer elk blad Chinese kool dun met guacamole en doe deze in elke cone.
  • Doe vervolgens in elke cone, wat kip en top dit af met guacamole en sour cream.
  • Garneer met cherry tomaten en gesneden bosui.
Trefwoord fish taco’s, hapjes, kip smoor, kiptacos, makkelijke maaltijd
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept