HoofdgerechtRecepten

Kip Siam

Kip het meest veelzijdige stukje vlees, kip! Wie kent die reclame niet nog van vroeger. Althans, dat zeg ik nu wel maar er zijn al een aantal generaties achter mij die aardig wat zaken echt niet kennen. Het is namelijk echt zo dat er ontelbaar veel jonge mensen rondlopen die geen idee hebben wie Robbie Williams is of Celine Díon. Ken jij S Club Seven nog? Of Five en Semafoor.

Ik dwaal af merk ik. Wat de meeste mensen tegenwoordig in ieder geval wel kennen is de #swiepswoepswap van de leukste Rotterdamse die er bestaat namelijk Mandy (@Mandyandmore). Deze november maand was het mijn beurt om van Lara die op instagram beter bekend is als FoodbyLeri. Op Lara haar blog staat een goede variatie aan vlees/vis/vega recepten dus keuze genoeg.

Mijn aandacht was direct getrokken door de vega Kip Siam. Warme herinneringen heb ik aan dit gerecht. Mijn vader vond dit namelijk zo onwijs lekker dat hij wanneer we eten bestelden, we dit gerecht altijd twee keer kregen! Feest!

Ik heb het gerecht van Lara (@FoodbyLeri) en Judith (@MyFoodBlog) gemixt en er het volgende van gemaakt.

Kip Siam (Kip cashew)

Thais geïnspireerd gerecht met spicy kipfilet en cashewnoten. Heerlijk met rijst of noodles. Glutenvrije uitvoering.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken thais
Porties 4 personen

Equipment

  • Wok

Ingrediënten
  

  • 600 gram kipfilet
  • 2 theelepels witte peper
  • 4 eetlepels glutenvrije sojasaus (Tamari)
  • 3 tenen knoflook
  • 300 gram jasmijn rijst
  • 1 rode peper
  • 4 theelepels vissaus
  • 1 theelepel oestersaus
  • 4 eetlepels sesamolie
  • 4 stuks bosui
  • 1 theelepel maizena

Instructies
 

  • Snijd de kipfilet in blokjes en pers de knoflook. Mix dit met de ketjap, sojasaus en witte peper. Laat deze marinade 10-15 minuten in de koelkast staan.
  • Snijd de rode peper fijn, inclusief zaden. Mocht je niet van pittig houden, laat de zaadjes dan achterwege. Snijd ook vast de bosui en zet apart.
  • Mix de rode peper met de suiker, vissaus, oestersaus en de olie. Zet deze saus apart.
  • Vul een pan met rijst en water. Zorg dat er één vingerkootje water boven de rijst staat. Breng dit geheel aan de kook en roer regelmatig door. Zo kook je de rijst perfect gaar zonder af te gieten.
  • Bak de kip op hoog vuur in een wok. Voeg overtollig marinade vocht toe aan de pan.
  • Rooster in een droge pan de cashewnoten tot ze goudbruin zijn. Zet apart.
  • Voeg de saus toe aan de kip en bak ongeveer 8 minuten mee tot de saus stroperig om de kip zit.
  • Zet het vuur uit en voeg de cashewnoten en de bosui toe. Schep om en serveer samen met de rijst.
Trefwoord cashewnoten, foodbyleri, glutenvrij hoofdgerecht, glutenvrije maaltijd, kip cashew, kip siam, makkelijke maaltijd, mandyandmore, myfoodblog, swiepswoepswap
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept