RestaurantsRotterdam

Joelia by Mario Ridder

king crab

Weet jíj nog waar je hebt gegeten na de lockdown? Ik herinner mij namelijk niet alleen de avond, de locatie maar zelfs wat ik aan had. Die avond aten wij bij Vincenzo’s in centrum Den Haag, mijn favoriete plek voor pizza.

Tijdens dit soort avonden laait het vuur weer op om te genieten van de horeca want wat hebben we dit gemist. Gezien ons beider drukke banen met onregelmatige werktijden, is een weekendje weg niet zo maar gepland maar zijn avonden uit eten daarom allermeest favoriet. Zo gingen we heerlijk chique uit eten bij Joelia in Rotterdam.

Aanschouw alvast een voorproefje van de kunstwerken die we daar mochten proeven.

Een 7-gangen menu stond er op de planning en we begonnen al goed met een variatie aan appetizers. De smaken die je voorgeschoteld krijgt zijn zo bijzonder dat je zoveel mogelijk kleine hapjes wilt nemen om keer op keer te kunnen genieten van de smaaksensatie.

Mijn favoriet van de avond was toch wel een van de voorgerechten namelijk de Kingfish. Een soort huwelijk tussen carpaccio en ceviche gemaakt van flinterdun gesneden Kingfish met daarop gefrituurd gesponnen deeg, kataifi, orgineel Grieks. De afwisseling van structuren en smaken zorgen voor een compleet feest voor je palet. Zuur, krokant en subtiel wisselen elkaar af en vullen elkaar goed aan.

De wijnen die ons werden geschonken door de sommelier Johan Spin, complimenteerden de gerechten subliem. Daarnaast is Johan een vriendelijke man, met passie en toegankelijkheid die je in veel high end restaurants mist. Ook onze maître Dhr. Reimers is een welkome toevoeging op de avond.

Rust, passie en vriendelijkheid maken samen een prettige ervaring die je graag snel herhaalt, al moet ik nog even sparen voor het volgende bezoek.

  • Eten: 9,5
  • Wijnen: 10
  • Sfeer/Gastheer: 10
  • Locatie: 9
  • Prijs/kwaliteit: 8

Een ware toevoeging aan je boek met herinneringen.

Liefs Co

Joelia by Mario Ridder
Coolsingel 5, 3012 AA Rotterdam
Maandag t/m vrijdag 12.00 – 14.00 uur, 18.00 – 21.30 uur.
Zaterdag 18.00 – 21.30 uur. Zondag gesloten.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *