Den HaagRestaurants

Jamey Bennett

Nóg zo’n pareltje! Als er iets is waar ik blij van word is het delen van eten. Een grote tafel vol met borden met verschillende gerechten, om met je vork overal in te prikken en te proeven van al het lekkers dat voor je uitgestald staat.

Bij Jamey Bennett is het concept ‘shared dining’ toepasbaar op een groot deel van de kaart. Bij voorbaat dus al favoriet. Laten we bij het begin beginnen, Jamey Bennett ligt aan de Plaats, een statig plein, in het centrum van Den Haag dat uitkijkt op de Hofvijver.

Wanneer je de zaak binnenkomt, zijn de open keuken en de grote spiegelwand eyecatchers! Er is ons geadviseerd van tevoren te reserveren en dat was nodig ook! De hele zaak zit vol. Stelletjes, zakenrelaties, familieverjaardagen; populaire toko dus!

Van de wijnkaart kiezen we voor de kruidige ‘Tenuta Sant’Antonio Valpolicella’ uit Veneto, Italië. We worden geadviseerd twee gerechten per gang te kiezen en te ‘sharen’, dus zodoende.

Eerste keuzes vallen op de Burrata, een heerlijke zachte smeuïge mozzarella-achtige kaas met gele en rode cherrytomaatjes, basilicum en een heerlijke dressing. Daarnaast hadden we de steak tartaar met in het midden, heel schattig, een eidooiertje nog in de eierschaal. Bij de tartaar zoals het hoort, wat toast, mais en Romaine sla erbij. Beide gerechten zijn heel erg lekker waardoor het ‘sharen’ eindigt in een battle om de laatste hapjes.

wp-1478813555244.jpg

Voor de GROTE trek kozen we voor de sliders; mini hamburgers en de buikspek met kabayaki. De vitamientjes mochten uiteraard niet ontbreken dus hebben we er een salade bijgenomen.

De kalfsburgertjes zijn lekker maar niet heel bijzonder, de buikspek daarentegen is alsof een engeltje de tango staat de dansen op je tong! Amai, wat een smaakexplosie! Ook favoriet zijn de in cola ribs.

Favoriet van de avond waren de voorgerechten, de wijn, het gezelschap en de sfeer in het restaurant. De sfeer in het restaurant  voelt aan alsof je op bezoek bent in de huiskamer van een kasteelheer. Overal staan Chesterfields en er wordt heerlijke lounge-achtige jazz gespeeld op de achtergrond. Candy Dulfer had in deze setting niet misstaan.
Zeker dus het terugkomen waard, al is dat alleen al om het bijzonder grote aanbod GT’s aan een uitgebreide smaaktest te onderwerpen.

  • Eten: 7,5
  • Drinken: 7,5
  • Sfeer/Gastheer: 7
  • Locatie: 8,5
  • Prijs: 7,5

Jamey Bennett
Plaats 11, 2513 AD Den Haag.
Maandag t/m zondag geopend vanaf 09.00 uur.

Tijdens de Corona periode is Jamey Bennett beschikbaar voor take away maaltijden.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *