OntbijtReceptenTussendoortjes

Havermout Bananen cake

In de periode dat ik wat dieper in mijn eetstoornis zat, waren recepten met banaan en havermout mijn veilige haven. Voedzaam, vullend en niet al te calorie rijk in vergelijking met andere opties voor supermarkt tussendoortjes.

Experimenteren met alles wat ik kon vinden resulteerde af en toe in fantastische recepten. Aanschouw hier, mijn versie op bananenbrood/cake met havermout.

Havermout Bananen cake

Coco van Alphen
Gezond glutenvrij tussendoortje.
Gang hapjes, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 10 porties

Ingrediënten
  

  • 100 gram havermout
  • 3 bananen
  • 2 eetlepels gedroogde abrikozen
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 50 gram hazelnoten
  • 1 theelepel vanille extract

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  • Klop de eieren los en schil de bananen.
  • Mix de bananen, eieren, vanille extract en de kokosolie in de blender.
  • Hak de noten grof en de abrikozen in kleine stukjes.
  • Mix de havermout, noten en het gedroogde fruit in een beslagkom door het bananenmengsel.
  • Giet het gehele mengsel in een ingevette bakvorm.
  • Bak in 30 minuten gaar.

Tip van Flip!

  • Heerlijk warm met een laagje pindakaas.
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept