ReceptenSauzen

Gyōza deeg

Comfort food ten top vind ik ze, dumplings. Je hebt ze in alle soorten en maten deze heerlijke smaakbommetjes. Naast dat er oneindig veel vullingen zijn, hoort ook bij elke vulling een ander deeg. De meest toegankelijke vind ik toch wel de gyōza. Zowel de vullingen als het deeg zijn vrij simpel.

Het vouwen van de gyōza echter, is een taak die wat concentratie vereist. Geen paniek, ik neem je stap voor stap mee in het proces. Dank zij Louise van Keukenatelier.com is de eerste keer gyōza deeg maken voor mij een groot succes geweest.

Overigens is het ideaal om dit in grote aantallen te produceren en deels in te vriezen. Zo heb je altijd, heerlijke huisgemaakte gyōza binnen handbereik.

Gyōza deeg

Makkelijk en smaakvol deeg voor potstickers.
Bereidingstijd 40 min
Gang Borrelhapje, hapjes
Keuken Aziatisch, Japans

Equipment

  • steekring diameter 10 cm
  • deegroller

Ingrediënten
  

  • 270 gram patentbloem
  • 140 gram water
  • 1 theelepel zout
  • 10 gram maizena + extra voor bestuiven

Instructies
 

  • Los het zout op in het water door het licht te verwarmen.
  • Meng het water met de bloem tot een soepel deeg in een kom. Voeg de 10 gram maizena toe aan de kom en kneed het door het deeg.
  • Kneed het deeg vervolgens nog minimaal 10 minuten op het aanrechtblad met gebruik van maizena.
  • Verdeel het deeg in tweeën en maak er gelijke rollen van. Verpak de rollen in vershoudfolie en laat ze even rusten, buiten de koelkast.
  • Snijd stukjes van ongeveer 15 gram per stuk. In totaal kun je 30-35 stuks uit het volledige deeg halen.
  • Bestrooi je aanrecht met maizena en druk hierin de bolletjes uit tot een cirkel. Voor evenredige dikte gebruik je een deegroller.
  • Gebruik je steekring om gelijke cirkels te steken uit het deeg.
  • Zorg dat er genoeg maizena tussen de deegplakken zit, tegen het plakken.

Gyōza's vullen:

  • Pak een plak deeg en maak de rand van een helft nat met water. Plaats de vulling in het midden van de natte kant van het deeg.
  • Vouw de randen naar elkaar toe, zodat je een halve maan krijgt en leg er kleine vouwtjes in of gebruik een vork om de rand zacht dicht te drukken.
  • Vries de gyōza in en bak ze naar dit recept. Direct bakken kan ook maar heeft niet mijn voorkeur.
Trefwoord dumplings, gyoza, jiaozi
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept