OntbijtRecepten

Eggs Benedict

Eieren, eieren, wat een mooi product is dat. De extreme veelzijdigheid, brengt een eindeloze glimlach op mijn gezicht. Ik heb bewondering voor mensen die doorgewinterd vega of vegan zijn want zodra ik Eggs Benedict op een menu zie staan, kijk ik eigenlijk al niet meer verder. Ik zou mij geen lezen kunnen voorstellen zonder ei. Op dit lijstje vind je een aantal plekken in Den Haag waar ze fantastische ‘Eggs Benedict’ serveren.

De kennismaking met Eggs Benedict een aantal jaren geleden was dan ook een hallelujah-moment. Nu bestaat het gerecht uit een aantal componenten die niet de meest makkelijke bereidingswijze hebben. Laat ik daar nu de oplossing voor hebben. Ik heb een aantal ‘hacks’, waarmee jij zonder enige moeite dit top-gerecht op tafel kunt toveren.

Eggs Benedict

Hét ideale zondag ontbijt. Gepocheerde eieren die nooit mislukken.
Totale tijd 25 min
Gang lunch, Ontbijt
Keuken engels, Frans
Porties 2 personen

Equipment

  • vershoud folie

Ingrediënten
  

  • 6 eieren
  • 100 gram ongezouten boter
  • 8 plakken ham flinterdun
  • 2 stuks beschuitbollen
  • peper
  • zout
  • 1 eetlepel witte wijn azijn
  • 1 eetlepel water
  • zonnebloemolie

Instructies
 

  • Voor de Hollandaise saus heb je 2 hele eidooiers nodig. De eiwitten gebruik je niet. Doe de dooiers in een hoge maatbeker met een snuf zout.
  • Smelt de roomboter in een steelpannetje. De boter mag niet kleuren, dus laat deze niet te heet worden.
  • Voeg aan de maatbeker het water en de azijn toe. Zet de staafmixer aan en klop het in 30-60 sec. romig.
  • Giet met de staafmixer aan, de boter rustig aan bij het ei mengsel. Dit doe je zodat de saus rustig aan dikker kan worden. Zet de saus apart.
  • Breng met een steelpan met water aan de kook. Scheur 4 stukken vershoudfolie an leg deze uitgevouwen op het aanrecht.
  • Smeer op elk stuk folie één kant met olie. Vouw de folie in een beker met de niet-geoliede kant plakkend tegen de beker.
  • Breek in elke beker een ei en draai de folie dicht tot een zakje. Plaats de zakjes in het kokende water gedurende 3 minuten.
  • Snijd de beschuitbollen doormidden en rooster de binnenkant in een pan of in het broodrooster.
  • Laat de eieren schrikken in hun jasje.
  • Per bord 2 beschuitbollen waarover je de ham verdeelt. Ontdoe de eieren van hun plastic jasje en verdeel over de toast.
  • Maak het gerecht af met de Hollandaise saus en wat versgemalen peper.
Trefwoord eggs benedict, gepocheerd ei, hollandaise saus
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept