Den HaagRestaurants

Dekxels

Dekxels, wie kent ze niet! Dit restaurant is sinds een jaar of vijf, de familie favoriet. Nu mijn zusje en ik beide niet meer thuis wonen, nemen onze ouders ons een paar keer per jaar mee terug naar de thuisbasis, Dekxels.

Dekxels serveert gerechten vanuit verschillende keukens over de hele wereld. Het is allemaal een mix van Oosterse en Mediterraanse gerechten die op het bord een perfect huwelijk vormen. Shared dining is in het leven geroepen om mij een plezier te doen, zo ook bij Dekxels (grapje!) Het is echter zo dat ik hier weleens baal van dit concept want gerechten delen waar je het liefst drie porties van besteld is niet ideaal.

Desalniettemin zijn Thomas en Raymond altijd bereid om favorieten tijdelijk terug op de kaart te zetten om zo hun gasten te plezieren. Hier komt mijn lijstje favorieten:

#1 Zalm sashimi. Ik hoef hier verder weinig uitleg bij te geven, schat ik zo. Boterzachte zalm met heerlijke garnituren.

#2 Boa buns. Het maakt werkelijk geen pepernoot uit wat de vulling is want bij Dekxels is elke uitvoering van de boa bun’s een cadeautje. Favoriet van m’n schoonvader is die met eend en hoisin.

#3 Miso aubergine. Deze heb ik voor het eerst mogen proeven tijdens lockdown 1. Een poging of tien verder om het te dupliceren, is het mij nog niet gelukt om de juiste smaak te vangen. Wellicht de boys toch maar eens een berichtje sturen voor het recept?

#4 Buikspek met krab en Granny Smith appel. Dit gerecht mensen, stond een eeuwigheid geleden op de kaart en heb ik ooit tijdens een kerstdiner gemaakt. Allemaal perfect naar authentiek Dekxels recept. Thomas, bij deze een verzoek om deze unit weer terug op de kaart te zetten?

Voor we het vergeten nog even de rating eruit gooien. Hier komt ie:

  • Eten: 8,5
  • Drinken: 7,5
  • Sfeer/Gastheer: 10
  • Locatie: 8,5
  • Prijs: 8

Eten is bijzonder lekker, verrassend en altijd van goede kwaliteit. De wijnen zijn prima, het wijn-advies mag iets beter. Thomas, Raymond en de rest van het team zorgen dat het altijd gezellig is. De bouw van de serre is een betoverende aanvulling op het knusse restaurant. Prijs-kwaliteit verhouding is perfect.

Kortom, Dekxels daar moet je heen.

Dekxels
Denneweg 130, 2514 CL Den Haag
Zondag t/m donderdag 17.30 – 22.00 uur.
Vrijdag & zaterdag 17.30 – 23.00 uur.

Tijdens de Corona periode is Dekxels beschikbaar voor take away maaltijden.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *