HapjesRecepten

Chunky Chocolate Chip Cookies

Mijn hart brak in honderdduizend stukjes toen ik erachter kwam dat Albert Heijn zou stoppen met de verkoop van de ‘Macademia Chocolate Chip Cookie’. Ergens rond die tijd kwamen Claudia en ik tijdens een gesprek op een nieuwe challenge voor Instagram en rolde daar de Thick Cookie Challenge uit. Zo ook mijn poging om Chunky Chocolate Chip Cookies te gaan perfectioneren.

Zo ging ik dus ook zelf aan de slag met alleen maar een smaak in mijn herinnering. Na wat doelloos gesmeek bij de grotere der aarden als het gaat om cookies (denk aan; humble and crumble) dan toch maar zelf aan het bakken geslagen. Na drie pogingen, een zeer tevreden test publiek bij mij gehad en ben ik zeer content dit recept met jullie te mogen delen. Voor de oplettende kijker, het recept staat al geruime tijd op Instagram.

Chunky Chocolate Chip Cookie

Coco van Alphen
Dikke, smeuïge chocolate chip cookies met witte chocolade, karamel en macadamia noten.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 35 min
Gang hapjes
Keuken Amerikaans
Porties 9 stuks

Equipment

  • Keukenmachine
  • oven

Ingrediënten
  

  • 114 gram ongezouten roomboter koud
  • 250 gram tarwemeel
  • 100 gram lichte basterdsuiker
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1/2 eetlepel bakpoeder
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 100 gram witte chocolade
  • 8 blokjes karamel fudge lonka
  • 1 theelepel zout

Optioneel:

  • 8 stuks chocolade kruidnoten
  • 8 stuks macademia noten

Instructies
 

  • Snijd de fudge in kleinere blokjes. Doe hetzelfde met de kruidnoten en de chocolade.
  • Mix de boter met de suikers. Voeg het ei en het vanille aroma eraan toe en mix het tot een glad geheel.
  • Voeg hier het tarwemeel, de snuf zout en het bakpoeder aan toe. Meng het tot een korrelig deeg.
  • Kneed de chocolade, macadamia noten, fudge en kruidnoten erdoor heen. Houd van alles een klein beetje over voor de garnering.
  • Verdeel het deeg over 9 gelijke delen. Draai hier ballen van.
  • Zet deze deegballen ongeveer 10 minuten in de koelkast. Verwarm de oven vast voor op 200 graden hetelucht.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de deegballen over de plaat. Zorg dat er genoeg ruimte over blijft tussen de deegballen.
  • Druk met de achterkant van een plat bord of een spatel de ballen wat platter.
  • Bak de cookies in 14 minuten gaar in het midden van de oven.
  • Klaar? Haal de cookies uit de oven en steek de toppings in de cookies als ze nog warm zijn.
  • Smullen maar!
Trefwoord chewy cookie, chocolate chip cookie, cookies
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept