ReceptenVoorgerecht

Burrata met Parmaham

Burrata, een van de dingen waar je mij ‘s nachts voor wakker kunt maken. Warme crostini dippend in heerlijke romige Burrata is de natte droom van een vrouw, mijns inziens.

Nu komen de meest heerlijke producten uit Italië, zo ook ‘Coppa di Parma’ (oftewel Parma ham), kruidige ham afkomstig van de nek van het varken. In dit gerecht dé ideale tegenhanger van de zachte, romige kaas. Sterkte met het niet opeten van je vingers bij dit gerecht.

Burrata met Parmaham

Best of both worlds. Romige burrata met zoute krokante Parmaham. Dit wil je, elk moment van de dag!
Bereidingstijd 10 min
Gang Voorgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 bollen Burrata
  • 3 plakken Parmaham
  • 1 handje Macademia noten ongezouten
  • 3 eetlepels honing
  • zwarte peper

Instructies
 

  • Bak de ham ham goed uit in een pan zonder olie of boter. Laat de plakken uitlekken op keukenpapier.
  • Laat de burrata uitlekken maar houd ze heel.
  • Maak de pan goed droog en zet terug op het vuur. Doe er 1 el honing in op laag vuur. Wanneer de honing begint te borrelen mogen de noten erbij.
  • Beweeg de pan en zorg dat alle noten goed bedekt zijn met honing. Laat het mengsel afkoelen op bakpapier zodat het niet blijft plakken.
  • Als de noten zijn afgekoeld mag je ze crushen. Dit doe je met de achterkant van een pan of een deegroller.
  • Neem een diep bord, leg de burrata erin. Steek de stukken krokante ham in de burrata en verdeel de gekarameliseerde noten over de borden.
  • Verdeel over elk bord nog een goede lepel honing en wat gemalen zwarte peper.
Trefwoord burrata, easy, italiaanse keuken, krokant spek, makkelijk voorgerecht, makkelijke maaltijd, parmaham, voorgerecht
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept