Den HaagRestaurants

Brasserie Amare

Coquille van King Boleet

Vrienden en vriendinnen! Er is een nieuw pareltje aan het culinaire centrum van Den Haag toegevoegd! En wat voor één; Brasserie Amare!

Het oude Lucent Danstheater heeft een volledige upgrade gekregen en met volledig bedoel ik make-over Adele volledig. Houd uw stoelriemen vast en wees gewaarschuwd – in a positive way – want dit is een staaltje Vega(n), welke je nog niet eerder hebt meegemaakt. Van coquille van King Boleet tot aan Vegan meringue, tot aan geprint vlees, het was werkelijk om te smullen.

Nu ben ik geen vega, vegan of carnivoor maar bovenal liefhebber van lekkere dingen. Naast mijn eindeloze pogingen, fantastische restaurant knallers te kopieren, deel ik ook met liefde een verslag van zaken waar je écht, maar dan ook echt een keer naartoe moet.

  • Eten: 8,5
  • Wijnen: 8+
  • Ambiance: 8-
  • Locatie: 7
  • Prijs/kwaliteit: 7,5

Nu de samenvatting geweest is, zal ik je aan de hand van wat foto’s loodsen door wat een unieke culinaire ervaring is, ongeacht wat je dieetvoorkeur mag zijn. Wanneer je bij Amare op bezoek komt, loop je binnen in een hip maar vrij neutraal restaurant met als blikvanger de pas en doorkijk naar de keuken. De chef van dienst; Nick ten Hagen is een jonge vent met passie voor mooie ingrediënten en het leven wat daarbij hoort.

The Starters.

De eerste drie gerechten hebben mij op alle vlakken verrast. De komkommer gazpacho was gevuld met watermeloen en iets wat leek op een kruidige crème, maar gezien de plantaardige basis van deze keuken, ben ik er nog niet achter wat dat nou exact was. De coquille van King Boleet was zeer smaakvol en uiterst aantrekkelijk gedresseerd. Als iets té fanatieke thuiskok, ben ik gek op de diversiteit waarmee je met ei kunt koken. Zodoende is de Vegan Hollandaise die bij het Asperge gerecht werd geserveerd een smaakbom die bijzonder goed gelukt is. Ik ben blij dat mijn vega(n) vrienden nu niks meer hoeven te missen.

The Rest.

Dan dé verrassing van de avond; 3D geprint vlees. Nu denk jij vast; Huh?! What! Jazeker, de hypother. We hebben het hier over een 100% plantaardig product, gemaakt van onder andere; bonen, soya en wannabe fats. Het hoofdgerecht was zelfs zo verrassend dat de die-hard vega(n)’s aan tafel het spannend vonden omdat het product qua smaak én textuur bijzonder veel gelijkenissen had met een stuk vlees.

Als afsluiter mochten we genieten van een lemon meringue pie, uiteraard ook volledig plantaardig, gemaakt van onder andere Aquafaba. Aquafaba is het afdruipvocht van kikkererwten, dat op ongeveer dezelfde manier reageert als stijfgeklopt eiwit.

Of je nu Vega(n) door het leven gaat, of van een stuk vlees houdt, Amare is dé nieuwe culinaire hotspot waar je zintuigen worden gestreeld en de passie op het bord te proeven is.

Tip van Flip! Check eens RestauPlant, eindelijk een goede restaurant gids met de focus op Vega(n).

Brasserie Amare
Spuiplein 150, 2511 DG Den Haag
Maandag gesloten .
Dinsdag t/m donderdag vanaf 17.00 uur.
Vrijdag t/m zondag 12.00 uur.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *