OntbijtRecepten

Pancakes

Lieve Renate, dit is stiekem een ode aan jou. Want naast dat we in foodie-wereld een Bitterballen-koningin hebben, ben jij onverminderd de pancakes-queen van ons kikkerlandje. Na mijn eetstoornis-periode ben ik op zoek gegaan naar gezonde recepten die ook smaakvol waren. Zo was mijn eerste ontmoeting met bananen-havermout pancakes geboren. Renate heeft meerdere pancake recepten op haar blog staan en ze zijn allemaal heerlijk.

Nu ik een paar jaar later, steeds meer in balans ben met eten, zijn dit nu mijn favoriete ontbijt-pancakes. De toevoeging van Griekse yoghurt zorgt voor luchtigheid. Dit is een basisrecept voor pancakes waar je nooit fout mee gaat. Ik hoef er verder weinig over te zeggen, je moet dit gewoon zelf proberen. Wil je echt punten scoren? Maak het beslag dan de avond van tevoren en laat het een nachtje in de koelkast rusten.

Pancakes

Basis recept voor pancakes van de liefste Renate.
Bereidingstijd 15 min
Gang Ontbijt
Porties 2 porties

Ingrediënten
  

  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 75 gram volkorenmeel
  • 1 ei
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille suiker

Instructies
 

  • Mix alle ingrediënten in een kom. Renate haar beste tip is het beslag een nachtje te laten rusten in de koelkast.
  • Gebruik een pan met een goede anti-aanbaklaag. Verwarm de pan, zonder olie of boter.
  • Verdeel een aantal kleine hoopjes beslag over de pan. Zorg dat ze genoeg ruimte hebben. Je kunt ongeveer 8-10 kleine pannenkoeken uit het beslag halen.
  • Bak de pancakes in ongeveer 2 minuten aan weerskanten bruin.
  • Opstapelen en aftoppen met je favo ingrediënten.
Trefwoord basisrecept, gezond ontbijt, makkelijk ontbijt, ontbijt, pancakes
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept