HapjesHoofdgerechtRecepten

Bao Buns met Oesterzwammen

Comfort food is iets waar je een warm gevoel van krijgt, blosjes op je wangen en kriebels in je buik. Bao buns zijn dat voor mij. Waar je tegenwoordig toegang hebt tot ingrediënten vanuit de hele wereld, hoef je niet meer naar een exclusief restaurant om van deze pareltjes te smullen.

Tijdens mijn bezoeken aan Azië, heb ik deze fluffy goddelijkheden voor het eerst geproefd. Het èchte China, ontdek je door de mensen en het eten. Waar Chinees eten mij hier in Nederland de kriebels geeft, stop ik met liefde alles wat ik in China tegenkom in m’n mond (uitgezonderd vleermuizen, honden etc.). Want deze lotusbroodjes, zoals ze in China bekend staan, zijn het ultieme podium voor uitbundige smaken.

Nu kun je natuurlijk de buns ook zelf maken, maar de diepgevroren versies uit de Aziatische supermarkt zijn minstens zo goed. Check wel even de ingrediënten lijst achterop de verpakking want die verschillen nog weleens.

Voor nu, veel plezier met het maken, want dat is echt zo gepiept, maar meer nog, geniet ervan want voor je het weet is je portie op.

Bao buns met oesterzwammen

Coco van Alphen
Comfort food zoals het hoort. Een makkelijk recept waar zowel vlees eters, als niet-vlees eters van zullen smullen!
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 35 min
Totale tijd 55 min
Gang hapjes, hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Equipment

  • stoom mand

Ingrediënten
  

  • 10 Bao buns tip! Mong Lee Shang Frozen Gua Bao Mini Double Sliced Buns
  • 200 gram oesterzwammen
  • 2 eetlepels hoisin
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel rijstolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepel sesam zaadjes geroosterd
  • 50 gram mango julienne
  • 1/2 rode peper
  • taugé
  • koriander

Instructies
 

  • Mix voor de marinade, de hoisin met de sojasaus, sesamolie en de rijstolie tot een geheel.
  • Snijd de oesterzwammen in dunne repen.
  • Verdeel de marinade over de oesterzwammen en laat het gedurende 15 minuten intrekken.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet daarna de oven op grill stand, gecombineerd met hetelucht.
  • Plaats de oesterzwammen in een ovenschaal, in het midden van de oven gedurende 35 minuten. Roer elke 10 minuten even goed door.
  • Verwarm de buns zoals vermeld op de verpakking.
  • Snijd de mango in reepjes en pluk de koriander.
  • Vul de bao buns met mango, koriander, oetserzwam en taugé.
  • Top af met wat fijn gesneden rode peper en geroosterde sesamzaadjes.
  • Zet je tanden erin en geniet met volle teugen, het is zo op!
Trefwoord aziatische keuken, bao buns, hoisin oesterzwam
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept